Netwerken

Private Netwerk: Tetra

TETRA staat voor Terrestrial Trunked Radio. Bij de trunking techniek wordt gebruik gemaakt van een computer die vrije kanalen kiest voor het versturen en ontvangen van spraak en data. Waar voorheen een enkel kanaal gebruikt werd voor een gesprek, kan de computer nu razendsnel zoeken naar een vrij kanaal. Indien beschikbaar kan de computer ook meerdere kanalen gebruiken om een gesprek te versturen of te ontvangen. De digitale TETRA-technologie opent een wereld van nieuwe mogelijkheden zoals: datatransmissie (tekstberichten, GPS lokalisatie), verbeterde audiokwaliteit, verhoogde capaciteit, groeps en individuele oproepen, etc.

Landelijk Netwerk: Entropia

Entropia Digital is een mobiel bedrijfstelecommunicatie netwerk dat vandaag de dag uit meer dan 240 zendmasten bestaat en waarbij iedere mast verbonden is met digitale verbindingen. Het netwerk is bestemd voor de professionele eindgebruiker en wordt voortdurend van extra capaciteit voorzien. Door het toepassen van de trunking-techniek is optimaal radioverkeer voor zowel spraak- als datacommunicatie mogelijk tussen mobilofoons, portofoons en datamodems onderling en naar een centraal punt via een streng beveiligd datacenter. Medegebruik behoort tot het verleden en een klant hoeft niet zelf te investeren in netwerkinfrastructuur. Er wordt steeds fors geïnvesteerd in de uitbreiding van het digitale dekkingsgebied in België en Nederland. R&S verzorgt de gehele toepassing van uw communicatie via het Entropia netwerk.

3G-4G netwerk Push-to-Talk
3G-4G portofonie Push-to-Talk over cellular (POC) is een clouddienst van R&S die is gekoppeld aan het netwerk van een mobiele provider.

Voordelen:
Realtime informatie: GPS en beschikbaarheid van contacten
Diverse mogelijkheden: prioriteitsgroepen en groepskeuze
Landelijke dekking
Geen investering in eigen infastructuur
Geen kosten voor vergunningen

Digitale Mobiele Radio (DMR) – Linked Capacity Plus